مراحل تولید سنگ ساختمانی اسلب و تایل از ابتدا

مراحل تولید سنگ ساختمانی و استفاده از دستگاه‌های آیوا

فرآوری سنگ ساختمانی با دستگاه‌های آیوا

فرآوری سنگ‌های ساختمانی از بدو ورود به کارخانه تا آماده شدن محصول نهایی شامل مراحل متعددی است. طی کردن مراحل تولید سنگ ساختمانی به صورت سنتی، زمانبر بوده و با دقت کمتری همراه است. در این مطلب به شما خواهیم گفت که در طی پروسه فرآوری سنگ در کارخانه چه اتفاقی می‌افتد و آیوا و سیستم انبارداری آنلاین چگونه به این فرآوری کمک می‌کنند.

مراحل تولید سنگ ساختمانی از ابتدا

مراحل تولید سنگ ساختمانی از بدو ورود سنگ به کارخانه به ترتیب زیر است.

مرحله اول:

ابتدا کوپ سنگ وارد کارخانه می‌شود که ممکن است این کوپ سال‌ها در انبار نگهداری شود و سپس فراوری گردد. هنگامی که کارخانه دار در مورد برش خوردن کوپ تصمیم گیری کرد، بسته به سایز کوپ با اره یا قلوه‌بر برش می‌خورد. اگر سایز کوپ خیلی بزرگ باشد، با اره بریده می‌شود. در مورد کوپ‌های خیلی کوچک که به آنها قلوه می‌گویند، از قلوه‌بر برای برش استفاده خواهد شد.

مرحله دوم:

بعد از اینکه سنگ بریده شد، لازم است خشک شود. برای خشک شدن سنگ برش خورده، بسته به امکانات کارخانه ممکن است آن را در کوره طبقاتی بگذارند یا زیر آفتاب و دستگاه‌های حرارتی قرار دهند.

مرحل سوم:

پس از خشک شدن، پشت سنگ را رزین یا توری می‌زنند. این کار باعث افزایش استحکام سنگ خواهد شد.

مرحل چهارم:

سپس نوبت به مرحله «پیش ساب» می‌رسد که البته همه شرکت‌ها این کار را انجام نمی‌دهند. اما اگر پیش ساب داشته باشند، پس از انجام پیش ساب مجددا سنگ در کوره قرار می‌گیرد تا خشک شود. اینبار فقط بالای سنگ رزین زده می‌شود.

مرحله پنجم:

بعد از زدن رزین به قسمت ساب اصلی می‌رسیم. پس از انجام مرحله ساب اصلی، اولین جایی است که می‌توان از دستگاه آیوا استفاده کرد؛ یعنی دقیقا بعد از دستگاه ساب.

استفاده از دستگاه اسکنر سنگ آیوا دقیقا پس از دستگاه ساب، یک مزیت بزرگ دارد. در واقع اسلب همیشه به فرم مستطیل نیست و در اغلب مواقع شکل متفاوتی دارد و ممکن است کناره‌های آن کج باشد. مزیت استفاده از دستگاه آیوا در این مرحله، آن است که این دستگاه می تواند مساحت کلی سنگ را محاسبه کند. به عنوان مثال اگر ۶۰ عدد اسلب از هر بلاک یا کوپ بدست آید، کارخانه دار می‌تواند به راحتی متراژ کل آن را بداند.

مرحله ششم:

بعد از این قسمت، دستگاه‌هایی به نام «طولی بُر» و «عرضی بُر» وجود دارند که این سنگ را از طول و عرض می‌بُرند. این کار باعث می‌شود که یک اسلب مستطیلی داشته باشیم که آماده کار و شیپینگ است (چون وزن کمتری دارد و فاقد پِرتی‌ است).

بعد از اتمام طولی و عرضی بُر، جایی که دوباره می‌توان از اسلب اسکنر استفاده کرد، آخر خط است که از کناره‌ها هم بریده شده و می‌توانیم مساحت مفید آن را بدانیم.

بنابراین دستگاه اسلب اسکنر در دو جا قابل استفاده است:

  • دقیقا بعد از دستگاه اسلب که مزیت اولیه آن، بدست آوردن مساحت کل سنگ است.
  • و در آخر خط و بعد از دور بُری که می‌تواند مساحت مفید را محاسبه کند اما میزان پرتی سنگ مشخص نمی‌شود.

این روند در کارخانه‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. برخی از شرکت‌ها یکسری از سنگ‌ها را پس از ساب اصلی بیرون می‌گذارند؛ مثلا نصف محصولات را بدون دوربُری خالی می‌کنند و یکسری از سنگ‌ها را دوربری می‌کنند. در اینصورت لازم است از ۲ دستگاه آیوا استفاده کنند؛ یک دستگاه بعد از اسب اصلی و یک دستگاه در آخر خط.

این مسئله به خود شرکت و سیاست‌های آن بستگی دارد. ممکن است یک شرکت ترجیح دهد فقط پس از ساب اصلی از اسلب اسکنر استفاده کند.

برش سنگ به صورت تایل

همانطور که می‌دانید سنگ‌ها به دو صورت تایل یا اسلب می‌توانند فرآوری شوند. در صورتی که به اندازه تایل برش زده شود، تمامی مراحل بالا انجام می‌گردد. برای اسکن سنگ‌های تایل می‌توان از سورتر سنگ بهره برد. با استفاده از دستگاه سورت سنگ می‌توان تایل‌ها را با توجه به رنگ آن‌ها در یک پالت بسته بندی کرد. همانطور که می‌دانید سنگ‌های تایل می‌توانند تفاوت جزئی در رنگ داشته باشند. این مسئله در استفاده از آن‌ها به عنوان کف پوش سنگ، سنگ دیوار و… بسیار اهمیت می‌یابد زیرا تفاوت رنگ کاملا قابل مشاهده است. با استفاده از دستگاه سورت سنگ آیوا این کار به راحتی انجام پذیر است.

دستگاه سورت سنگ همانند اسلب اسکنر برای تایل‌ها و پالت‌های آن‌ها بارکد مخصوص ایجاد میکند که جستجوی آن‌ها را آسان می‌کند. با وجود این ویژگی مشتری با اسکن کردن بارکد پالت می‌تواند سنگ‌های موجود در آن را مشاهده کند.

انبار داری و سیستم آنلاین آیوا چه مزیتی برای کارخانه دار دارد؟

مزایای استفاده از سیستم انبارداری آیوا برای کارخانه دار به قرار زیر است.

در مرحله اول هنگامی که بلاک یا کوپ سنگ وارد کارخانه می‌شود، اطلاعات کوپ سنگ را می‌توانند در سیستم انبارداری آنلاین آیوا وارد کنند و از کوپ سنگ عکس بگیرند. اما این اطلاعات شامل چه چیزهایی است؟ اپراتورها می‌توانند اطلاعات زیر را وارد کنند:

  • شماره کوپ ورودی به کارخانه (هر کارخانه، شماره کوپ مخصوص به خود را دارد)
  • اطلاعات راننده
  • نوع سنگ
  • اسم سنگ
  • رنگ سنگ
  • طول و عرض و ارتفاع کوپ سنگ

همانطور که گفتیم سنگی که به شکل کوپ وارد کارخانه می‌شود، ممکن است یک سال در انباری بماند و سپس وارد پروسه فراوری شود. این کوپ سنگ می‌تواند تحت فرایندهای مختلفی قرار بگیرد. با سیستم انبارداری آیوا کارخانه دار می‌تواند جای کوپ سنگ را ببیند.

البته این کار به صورت دستی انجام می‌شود؛ یعنی خود اپراتور یا کارخانه دار باید موقعیت کوپ را عوض کنند. این اولین مزیت است که به مدیریت کوپ کمک می‌کند و امکان دسترسی به تمام اطلاعات مربوط به سنگ را فراهم می‌نماید. شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره انبارداری کارخانه تولیدی سنگ ساختمانی با دستگاه‌های آیوا روی لینک کلیک کنید.

استفاده از دستگاه آیوا در آخر خط چه مزیتی دارد؟

هنگامی که کوپ سنگ از زیر ساب رد می‌شود و به دستگاه می‌رسد، اپراتور می‌تواند کوپ را انتخاب کند. تمام عکس‌هایی که دستگاه می‌گیرد، وارد فولدر مخصوص آن کوپ می‌شود؛ یعنی کارخانه دار می‌تواند تمام عکس‌های یک کوپ را ببیند و با هوش مصنوعی، تمام اطلاعات مربوط به سنگ مانند مساحت کل، مساحت مفید، روز و تاریخ و … را ذخیره کند.

قسمتی به نام Box management یا Pallet management  نیز وجود دارد. فرض کنید هر کوپ بتواند ۶۰ اسلب به کارخانه دار بدهد. مثلا ۲۰ اسلب در پالت ۱، ۲۰ اسلب در پالت ۲ و ۲۰ اسلب در پالت ۳ قرار می‌گیرد. از آنجایی که برای هر سنگ، یک بارکد مخصوص درست می‌کنیم و پالت هم بارکد مخصوص به خود را دارد، همیشه می‌توانیم بفهمیم هر پالت چه سنگ‌هایی دارد.

به عنوان مثال اگر ۱۰ اسلب را فروختیم، با سیستم انبارداری آیوا می‌توانیم موقعیت آن ۱۰ اسلب را عوض کنیم تا مشخص شود که فروخته شده است. این کار به راحتی نشان می‌دهد که چه سنگ‌هایی فروخته شده، چه سنگ‌هایی به فروش نرفته و چه سنگ‌هایی در چه پالت‌هایی وجود دارد.

سیستم مدیریت فروش

امکان ارسال عکس برای مشتریان

قابلیت آخر، امکان ارسال عکس به صورت‌های مختلف برای مشتریان است. کارخانه دار می‌تواند عکس‌ها را دانلود کند، آنها را به صورت thumbnail و یا اورجینال برای مشتریان بفرستد و یا لینک عکس را برای مشتریان ارسال کند تا تمام سنگ‌های داخل یک کوپ یا داخل پالت را ببینند. همچنین کارخانه دار می‌تواند برای مشتریان، packing list درست کند.

امکان مشاهده سنگ‌ها در وبسایت کارخانه‌

فرض کنید کارخانه دار بخواهد عکس‌ها را به صورت انبارداری در وبسایت خود کارخانه نیز قرار دهد تا قادر باشد به راحتی به مشتریان خود نشان دهد. این قابلیت هم در حال اضافه شدن به دستگاه‌های آیوا است. در واقع عکس‌های موجود در پرتال را می‌توانید در وب سایت خود نیز به نمایش بگذارید.

مدیریت مشتریان و قابلیت رزرو خرید سنگ

فرض کنید یک کارخانه دار ۲ فروشنده داشته باشد که بخواهند یک سنگ مشخص را بفروشند. آیوا برای هر فروشنده یک کاربر در نظر می‌گیرد. سیستم به این صورت است که هر فروشنده می‌تواند سنگ مورد نظر را برای مدت زمان مشخصی (براساس سیاست شرکت) مثلا یک یا دو روز رزرو کند.

فروشنده دوم در مدت رزرو، نمی‌تواند سنگ را رزرو کند یا به فروش برساند و سنگ به فروشنده اول اختصاص داده می‌شود، تا زمانی که آن مهلت برداشته شود. استفاده از این سیستم، امکان مدیریت مشتریان را فراهم می‌کند و به فروشندگان امکان می‌دهد که تمام اطلاعات مشتریان خود را در پروفایل قرار دهند. در انتها، تمام عکس‌های گرفته شده وارد وبسایت آیوا می‌شود.

جمع بندی

در بخش‌های فوق توضیح دادیم که دستگاه‌های آیوا در کدام مراحل تولید سنگ ساختمانی قابل استفاده هستند و چه مزایای دارند. استفاده از این دستگاه‌ها برای مدیریت آسان، مدیریت فروش، انبارداری هوشمند و… اهمیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه اسکنر سنگ آیوا یا دستگاه سورت سنگ آیوا با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

 

عکس استاندارد

در دستگاه اسکنر آیوا برای عکس برداری، از دوربین های کالیبر شده استفاده شده که باعث می شود عکس سنگ با رنگ واقعی آن در شرایط استاندارد کاملا برابر باشد.
با توجه به اینکه احتمال تغییر شرایط نور دستگاه در دراز مدت وجود دارد، اسکنر در ابتدای روز وضعیت نور دستگاه را چک می کند تا در صورت نیاز نسبت به تغییر ال-ای-دی ها اقدام گردد. بدین صورت اسکنر آیوا همیشه رنگ واقعی سنگ را اسکن می کند و اگر یک سنگ توسط دو اسکنر آیوا اسکن شود، عکس آن ها کاملا یکسان خواهد بود.

Standard
|

Standard —